Prof. Dr. ENDER SİNAN POYRAZOĞLU
    Başlama Tarihi
    09.06.2014
    Kişisel Web Site
    E-Posta (Personel)
    Kurum Telefonu / Dahili
    / 3025
    Bölüm
    Gıda Mühendisliği Bölümü
    Birim
    Rektörlük
    Görev
    Rektör Yardımcısı
    Birim
    Mühendislik Mimarlık Fakültesi
    Görev
    Bölüm Başkanı

     ÖZGEÇMİŞ

    1.     Adı Soyadı: Ender Sinan Poyrazoğlu

    2.     Doğum Tarihi: 29.06.1964

    3.     Ünvanı: Profesör Doktor

    4.     Öğrenim Durumu: Doktora

    Derece

    Bölüm/Program

    Üniversite

    Yıl

    Lisans

    Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümü

    Ankara Üniversitesi

    1986

    Y. Lisans

    Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümü

    Ankara Üniversitesi

    1990

    Doktora

    Gıda Mühendisliği ABD

    Ankara Üniversitesi

    1995

    Doçent

    Gıda Mühendisliği ABD

    Ankara Üniversitesi

    2005 

    Profesör

    Gıda Mühendisliği ABD

    Ankara Üniversitesi

    2011

     

    5. Yayınlar

    7.1. Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler (SCI & SSCI & Arts and Humanities)

     1. GÖKMEN, V., ARTIK, N., ACAR, J, KAHRAMAN, N. and POYRAZOĞLU, E.S.,    2001. Effects of Various Clarification Treatments on Patulin, Phenolic Compound and Organic Acid Composition of Apple Juice. European Food Research and Technology 213:194-199.

    2. POYRAZOĞLU, E.S., GÖKMEN, V. and ARTIK, N., 2002. Organic Acids and Phenolic Compounds in Pomegranates (Punica granatum L.) Grown in Turkey. Journal of Food Composition and Analysis. 15(5):567-575.

    3.  KADAKAL,Ç., NAS.S. and POYRAZOĞLU, E.S., 2002. Effect of Commercial Processing Stages of Apple Juice on the Patulin, Fumaric Acid and HMF Levels. Journal of Food Quality. 25(4):359-368.

    4. POYRAZOĞLU,E.S., 2004.Changes in Ascorbic Acid and Sugar Content of Rowanberries During Ripening. Journal of Food Quality. 27(5):366-370.

    5. KADAKAL,Ç., POYRAZOGLU, E.S., ARTIK, N., NAS, S., 2004. Effect of activated charcoal on water-soluble vitamin content of apple juice. Journal of Food Quality. 27(4):171-180.

    6. HUDAYKULIYEV,Y., TASTEKIN,M., POYRAZOGLU,E.S., BASPINAR,E. and VELIOGLU,Y.S., 2005. Variables affecting fluoride in Turkish Black Tea. Fluoride. 38(1):38-43.

    7. TURKMEN,N., SARI,F., POYRAZOGLU,E.S. and VELIOGLU, Y.S., 2005. Effects of prolonged heating on antioxidant activity and colour of honey. Food Chemistry. 95: 653-657.

    8. POYRAZOGLU,E.S., YEMIS,O., KADAKAL,Ç. and ARTIK,N., 2005. Determination of capsaicinoid profile of different chilli peppers grown in Turkey. Journal of the Science of Food and Agriculture. 85:1435-1438. (BAŞLICA YAYIN).

     9. TURKMEN, N., POYRAZOGLU, E.S., SARI, F. and  VELIOGLU, Y.S., 2006. Effects of cooking methods on chlorophylls, pheophytins and colour of selected green vegetables. Int. J. Food Sci. Tech. 41:281-288.

    10. VELİOĞLU, Y.S., EKİCİ, L. and POYRAZOĞLU, E.S., 2006. Phenolic composition of European cranberrybush (Viburnum opulus L.) berries and astrigency removal of its commercial juice. International Journal of Food Science and Technology. 41:1011-1015.

    11.  SIMSEK, A., POYRAZOGLU, E.S., KARACAN, S. and VELIOGLU, Y.S., 2007. Response surface methodological study on HMF and fluorescent accumulation in red and white grape juices and concentrates. Food Chemistry. 101: 987-994.

    12.          GUNES, N.T., KOKSAL, A.I., ARTIK, N. and POYRAZOGLU, E., 2010. Biochemical content of Hazelnut (Corylus avellana L.) cultivars from West Black Sea Region of Turkey. Europ. J. Hort. Sci., 75(2), 77-84.

    13. E. BAKKALBAŞI, Ö. MENTEŞ YILMAZ, E.S. POYRAZOGLU and N. ARTIK., 2012. Tocopherol Contents of Walnut Varieties Grown ın Turkey and The Effect of Storage on Tocopherol Content. Journal of Food Processing and Preservation. 38 (2014) 518-526.

    14.N. Konar, E.S. Poyrazoglu, K. Demir, N. Artik, “Determination of conjugated and free isoflavones in some legumes by LC-MS/MS.”, Journal of Food Composition and Analysis (ISI), 25(2):173-178 pp., 2012.

    15.N. Konar, E.S. Poyrazoglu, K. Demir, N. Artik, “Effect of Different Sample Preparation Methods on Isoflavone, Lignan, Coumestan and Flavonoid Contents of Various Vegetables Determined by Triple Quadrupole LC-MS/MS.”, Journal of Food Composition and Analysis (ISI), 26(1-2):26-35 pp., 2012.

    16N. Konar, B. Ozhan, N. Artik, S. Dalabasmaz, E.S. Poyrazoglu, “Rheological and Physical Properties of Inulin-Containing Milk Chocolate Prepared at Different Process Conditions.”, CyTA Journal of Food (ISI), 12(1): 55-64, 2014.

    17.I. Haspolat, N. Konar, E.S. Poyrazoglu, N. Artik, “Genetik Modifikasyon ve Türk Tüketiciler - Kentli Tüketicilerin Modifiye Organizma ve Gıdalara Yönelik Farkındalıkları.”, Ankara University Journal of Veterinary Faculty (ISI), 60: 213-220 pp., 2013.

    18.N. Konar, B. Ozhan, N. Artik, E.S. Poyrazoglu, “Using Polydextrose as a Prebiotic Substance in Milk Chocolate-Effects of Process Parameters on Physical and Rheological Properties.”, CyTA Journal of Food (ISI), doi: 12(2): 150-159, 2014.

    19.N. Konar, I. Haspolat Kaya, S. Dalabasmaz, E.S. Poyrazoglu, N. Artik,  “Street milk and Urban Consumers in Turkey: A descriptive study.”, Journal of Consumer Protection and Food Safety (ISI), 9(1): 23-35, 2014.

    20.N. Konar, E.S. Poyrazoglu, N. Artik, “Influence of calcium fortification on physical and rheological properties of non-sucrose prebiotic milk chocolates containing inulin and maltitol.”, Journal of Food Science and Technology (ISI), doi: 10.1007/s13197-013-1229-y.

    21.N.Konar, S. Dalabasmaz, E.S. Poyrazoglu, N. Artik, A. Colak, “The determination of the caffeic acid derivatives of Echinacea purpurea aerial parts under various extraction conditions by supercritical fluid extraction (SFE)”, Journal of Supercritical Fluids (ISI), 89, 128-136, 2014.

     7.2. Uluslararası diğer hakemli dergilerde yayınlanan makaleler

    1. M.I. Haroun, N. Konar, E.S. Poyrazoglu, N. Artik, “Phenolic Acids and Flavonoids Profiles of Some Turkish Honeydew and Floral Honeys.” Journal of Food Technology, 10(2): 39-45 pp., 2010. 
    2. I. Haspolat Kaya, E.S. Poyrazoglu, N. Artik, N. Konar, “Academicans’s Perceptions and Attitudes toward GM-Organisms and – Foods.”, International Journal of Biological, Ecological and Environmental Sciences, 2(2):20-24 pp., 2013.

    7.3. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında (Proceedings) basılan bildiriler

    1. ARTIK, N., POYRAZOĞLU, E.S., ÖZKAN, G., DEMİRCİ, Ş., 1997. Determination of Organic Acid Profile in Apple Juices of Turkey. 2nd Mediterranean Basin Conference on Analytical Chemistry. 23-28 November, Rabat-Morocco.

    2. ARTIK,N.,AYDAR,G.,POYRAZOĞLU, E.S.,2000. A Research on the Stabilization of Clarity in Sour Cherry Juice by Application of Polyphenoloxidase. Blacksea and Central Asian Symposium on Food Techonology,12-16 October, Ankara-Türkiye.

    3. ARTIK,N.,POYRAZOĞLU,E.S., ŞİMŞEK,A. and KADAKAL, Ç., 2001. Food Dispersions. 11th World Congress of Food Science and Technology (Oral presentation), 22-27 April 2001, Seoul, Korea.

    4. POYRAZOĞLU,E.S.and ARTIK, N., 2001. The Present and Future of the Tea Industry in Turkey, 2001. International Conference on O-CHA (Tea) Culture and Science. 5-8 October,Shizuoka-Japan.

    5. POYRAZOGLU,E.S., TURKMEN,N. and VELIOGLU,Y.S., 2004. Determination of flavanols and caffeine and antioxidant activity of fresh young shoots of tea (Camellia sinensis) grown in Turkey. International Conference on O-CHA (Tea) Culture and Science. 5-8 November. Shizuoka-Japan.

    6. POYRAZOGLU, E.S., 2004. Tea farming and tea culture in Turkey. World O-CHA (Tea) Festival Tokyo Session. Tokyo-Japan.

    7. EKICI,L., VELIOGLU,Y.S. and POYRAZOGLU,E.S., 2005.  HMF formatıon in grape juice concentrate packaged in various polymer films. International workshop on Agro-processing techniques of fruits and vegetables for income generation.  28-30 March, Dhaka, Bangladesh.

    8. BAYRAK, A., TEKİN,A., ÇALIKOGLU,E. and POYRAZOGLU, E. S., 2007. Effects of flushing periods, growing elevation and processing methods on some volatile organic compounds of black tea. 5th International Congress on Food Technology. Thessaloniki GREECE.

    9. POYRAZOGLU, E.S., 2007. Trend of tea marketing and industry. The 3rd International Conference on O-CHA (Tea) Culture and Science. 2-4 November. Shizuoka-Japan.

    10. GÜNEŞ, N., POYRAZOGLU, E. and DUMANOGLU, H., 2008. Preliminary results on some constitutional changes in 1-MCP treated quince (Cydonia oblanga  Mill.) fruit during cold storage period.  Postharvest Unlimited-2008, 3,9.11.2008, Berlin, Almanya

    11.N. Konar, E.S. Poyrazoglu, K. Demir, N. Artik, 3rd International Congress on Food and Nutrition konferansı dahilinde ""3rd International Congress on Food and Nutrition Abstract Book" bildiri kitapçığındaki "Using of Lycopene, A Tomato Carotenoid, As A Natural Colorant and Antioxidant at Functional Food Production", 130 pp., Antalya, Turkey, 22-25 April 2009. (Poster Bildiri)

    12.N. Konar, E.S. Poyrazoglu, K. Demir, N. Artik, 3rd International Congress on Food and Nutrition konferansı dahilinde "3rd International Congress on Food and Nutrition Abstract Book" bildiri kitapçığındaki "Functional Drinks and Fruit Juices Containing Herbal Extracts", 139 pp., Antalya, Turkey, 22-25 April 2009. (Poster Bildiri)

    13.N. Konar, D. Aygunes, E.S. Poyrazoglu, I. Haspolat, K. Demir, N. Konar, International Conference on Food Science and Nutrition konferansı dahilinde "Proceedings" bildiri kitapçığındaki "Thirteen Phytoestrogenic Compound Content of Acidified Enzymatic Hydrolysates of Chickpea (Cicer arientium L.)", 342-351 pp., Kota Kinabalu, Malaysia, 2-4 April 2012. (Poster Bildiri)

    14.M.I. Haroun, N. Konar, E.S. Poyrazoglu, N. Artik, International Conference on Environment, Agriculture and Food Sciences (ICEAFS’2012) konferansı dahilinde "İnternational Conference Proceedings of PSRC" bildiri kitapçığındaki "Organic Acid Profiles and Contents of Turkish Honeydew and Floral Honeys", 59-62 pp., Phuket, Thailand, 11-12 August 2012. (Sözlü Bildiri)

    15.M.I. Haroun, N. Konar, E.S. Poyrazoglu, N. Artik, International Conference on Environment, Agriculture and Food Sciences (ICEAFS’2012 konferansı dahilinde "International Conference Proceedings of PSRC" bildiri kitapçığındaki "Sugar Profiles and Contents of Turkish Honeydew and Floral Honeys", 55-58 pp., Phuket, Thailand, 11-12 August 2012. (Sözlü Bildiri)

    16.N. Konar, E.S. Poyrazoglu, Pharma-Nutrition’13 konferansı dahilinde "Abstract Book: Poster Abstracts" bildiri kitapçığındaki "Tooth-friendly and prebiotic milk chocolate containing inulin and maltitol", 80 pp., Changi, Singapore, 15-17 April 2013. (Poster Bildiri)

    17.N.Konar, E.S.Poyrazoglu, N.Artik, EuroFoodChem XVII konferansı dahilinde "Book of Abstract" bildiri kitapçığındaki "Physical and Rheological Properties of Milk Chocolate Supplemented with Inulin and Isomalt", 142 pp., İstanbul, Turkey, 07-10 May, 2013. (Sözlü Bildiri)

    18.I. Haspolat Kaya, E.S. Poyrazoglu, N. Artik, N. Konar, International Conference on Biological, Medical and Pharmaceutical Sciences (ICBMPS’2013) konferansı dahilinde "Proceedings" bildiri kitapçığındaki "Academicans’ Perceptions and Attitudes toward GM-Organisms and –Foods.", 88-92 pp., Thailand, 23-24June 2013. (Sözlü Bildiri)

    19.E.B. Kucukhuseyin, K. Demir, N. Konar, E.S. Poyrazoglu, N. Artik, 13th Asean Food Conference konferansı dahilinde "13th Asean Food Conference Programme & Abstracts Book" bildiri kitapçığındaki "Determination of Phytoestrogenic Compounds of Capsicum Annum var Grossum and Capsicum Annum var Longum by Triple Quadruple LC-MS/MS", 139 pp., Singapore, 9-11 Sep 2013. (Poster Bildiri)

    20.E.S. Poyrazoglu, N. Konar, I. Haspolat Kaya, N. Artik, The 2nd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus konferansı dahilinde, “Abstracts Book” bildiri kitapçığındaki “Traditional Turkish Food Regulation”,64 pp., Struga, Macedonia, October 24-26 2013. (Sözlü Bildiri)

    21.G. Çoksarı, N. Özdemir, N. Konar, E.S. Poyrazoğlu, G. Saltan, R. Konak. XXI. Bitkisel İlaç Hammaddeleri (BİHAT) konferansı dahilinde, “Abstracts Book” bildiri kitapçığındaki “Aydın İli’nde Yetiştirilen Ficus carica (İncir)  Yapraklarının HS-SPME-GC/MS ile Aromatik Bileşenlerinin Tespiti” Kayseri, Turkey, 28 May - 1 June 2014. (Poster Bildiri)

     22.G. Çoksarı, N.E. Durmaz, N. Konar, Y. Güçer, E.S. Poyrazoğlu, N.Artık. 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu konferansı dahilinde “Abstracts Book” bildiri kitapçığındaki “Şalgam Suyunda Tağşişin Belirlenmesinde Farklı Bir Yöntem: Aromatik Bileşiklerin SPME-GC/MS ile Tespiti”, Adana, Turkey, 17-19 April 2014. (Sözlü Bildiri)

     23.N. Konar, D. Aygunes, N. Artik, M. Erman, G. Coksari, E.S. Poyrazoglu.  International Conference on Food, Agriculture and Biology (FAB-2014) konferansı dahilinde “Abstracts Book” bildiri kitapçığındaki “Determination of Phytoestrogenic Compounds of Chickpea (Cicer Arientinum L.) By Acid Hydrolysis and LC-MS/MS”, Kuala Lumpur, Malaysia, 11-12 June 2014. (Sözlü Bildiri)

     24.S. Dalabasmaz, N. Konar, G. Coksari, T. Akkoyun, M. Bayramoglu Akkoyun, E.S.  Poyrazoglu, N. Artik. 7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods konferansı dahilinde “Abstracts Book” bildiri kitapçığındaki “Development Functional Juice by Using Echinacea purpurea Extract Obtained by Supercritical Fluid Extraction”, Istanbul, Turkey, 14-17 October 2014. (Poster Bildiri)

     25. E.B.Uncu Kirtis, Y.S.Velioğlu, E.S.Poyrazoglu, 2014. Effects of Various Packaging Films on α-Tocopherol Content of Roasted and Unroasted Ground Hazelnuts. p46 (Abstract). 4th International Conference on Social Sciences, Management, Biotechnology & Environment Engineering (ICSMBEE’2014). 28-29, 2014 Bangkok (Thailand).

     26. E.B.Uncu Kirtis, Y.S.Velioğlu, E.S.Poyrazoglu, 2014. Oxidation Stability of Roasted and Unroasted Ground Hazelnuts Packaged by Various Films. p47 (Abstract). 4th International Conference on Social Sciences, Management, Biotechnology & Environment Engineering (ICSMBEE’2014). 28-29, 2014 Bangkok (Thailand).

     7.4. Yazılan uluslararası kitaplar veya kitaplarda bölümler

    7.4.1 Yazılan ulusal kitaplar

    1. Şeker Teknolojisi, 2006. T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Yayın Dairesi Başkanlığı. Gıda Seri 1. 40s. Ankara.

    2. Gazlı Alkolsüz İçecekler Teknolojisi, 2006. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Yayın Dairesi Başkanlığı. Gıda Seri 3. 28s. Ankara.

    3. Gıda Mikotoksinleri ve İnsan Sağlığı Açısından Önemi, 2007. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Yayın Dairesi Başkanlığı. Gıda Seri 6. 62s. Ankara.

    4. Tahin Helvası Üretimi ve Saponin Analizi, 2007. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Yayın Dairesi Başkanlığı. Gıda Seri 7. 52s. Ankara.

    5. Tahin Üretimi ve Analizi, 2007. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Yayın Dairesi Başkanlığı. Gıda Seri 8. 44s. Ankara.

    6. Üzüm Pekmezi, Zile Pekmezi ve Pestil Üretimi, 2007. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Yayın Dairesi Başkanlığı. Gıda Seri 9. 44s. Ankara.

    7. Bal ve Bal Analizleri, 2007. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Yayın Dairesi Başkanlığı. Gıda Seri 10. 68s. Ankara.

    8. Yeşil ve Siyah Çay Üretim Teknolojisi ve Çayın Sağlık Açısından Önemi. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Yayın Dairesi Başkanlığı. Gıda Seri 11. 24s. Ankara.

    9. Et ve Et Mamülleri Teknolojisi, 2008. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Yayın Dairesi Başkanlığı. Gıda Seri 13. 112s. Ankara.

    10. Şekerleme ve Çikolata Üretim Teknolojisi, 2008. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Yayın Dairesi Başkanlığı. Gıda Seri 14. 88s. Ankara.

    11.N. Artik, I. Mert, E.S. Poyrazoglu, N. Konar, Küresel Kriz ve Gıda Güvenliği (Sunumlar Kitabı 1), 70 pp., Ankara, Türkiye, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Kitaplar Serisi, 2009.

    12.N. Artik, E.S. Poyrazoglu, K. Demir, N. Konar, Bitkiler, Fonksiyonel Özellik, Beslenme ve Sağlık İlişkileri, 112 p

     7.4.2 Yazılan ulusal kitaplarda bölümler

    1. N. Artik, N. Konar, E.S. Poyrazoglu, 2011. Gıdaların Kimyasal Bileşimi. Gıda Bilim ve Teknolojisi. Ed. E.S. Poyrazoglu, Anadolu Üniversitesi Basımevi, Eskişehir, Türkiye, s.2-21.
    2. N. Artik, N. Konar, E.S. Poyrazoglu, 2011. Gıda Kalite Kontrolü. Gıda Bilim ve Teknolojisi. Ed. E.S. Poyrazoglu, Anadolu Üniversitesi Basımevi, Eskişehir, Türkiye, s. 40-59.
    3. N. Artik, N. Konar, E.S. Poyrazoglu, 2011. Gıda Muhafaza Teknikleri. Gıda Bilim ve Teknolojisi. Ed. E.S. Poyrazoglu, Anadolu Üniversitesi Basımevi, Eskişehir, Türkiye, s. 60-87.
    4. N. Artik, N. Konar, E.S. Poyrazoglu, 2011. Çay İşleme Teknolojisi. Gıda Bilim ve Teknolojisi. Ed. E.S. Poyrazoglu, Anadolu Üniversitesi Basımevi, Eskişehir, Türkiye, s.  88-111.
    5. N. Artik, N. Konar, E.S. Poyrazoglu, 2011. Tahıl İşleme Teknolojisi. Gıda Bilim ve Teknolojisi. Ed. E.S. Poyrazoglu, Anadolu Üniversitesi Basımevi, Eskişehir, Türkiye, s. 112-137.
    6. N. Artik, N. Konar, E.S. Poyrazoglu, 2011. Meyve Sebze İşleme Teknolojisi. Gıda Bilim ve Teknolojisi. Ed. E.S. Poyrazoglu, Anadolu Üniversitesi Basımevi, Eskişehir, Türkiye, s. 138-161.
    7. N. Artik, N. Konar, E.S. Poyrazoglu, 2011. Et ve Et Ürünleri İşleme Teknolojisi. Gıda Bilim ve Teknolojisi. Ed. E.S. Poyrazoglu, Anadolu Üniversitesi Basımevi, Eskişehir, Türkiye, s. 162-185.
    8. N. Artik, N. Konar, E.S. Poyrazoglu, 2011. Süt ve Süt Ürünleri İşleme Teknolojisi. Gıda Bilim ve Teknolojisi. Ed. E.S. Poyrazoglu, Anadolu Üniversitesi Basımevi, Eskişehir, Türkiye, s. 186-209.
    9. N. Artik, N. Konar, E.S. Poyrazoglu, 2011. Bitkisel Yağ Üretim Teknolojisi. Gıda Bilim ve Teknolojisi. Ed. E.S. Poyrazoglu, Anadolu Üniversitesi Basımevi, Eskişehir, Türkiye, s. 210-224.
    10. N. Artik, E.S. Poyrazoglu, N. Konar, 2013. Türk Gıda Mevzuatı ve Denetimi. Her Yönüyle Gıda. Ed. F. Durlu Ozkaya, S. Cosansu, K. Ayhan. Sidas Medya, Ankara, Türkiye, s. 313-386.
    11. N. Artik, N. Konar, E.S. Poyrazoglu, 2013. Domates Salçası Üretiminde HACCP Uygulaması. Domates ve Domates Ürünleri. Ed. S. Nas, C. Kadakal. Sidas Medya, Ankara, Türkiye. s. 61-163.

    7.5. Ulusal hakemli dergilerde yayınlanan makaleler

    1. POYRAZOĞLU,E.S. ve GÜRSES, Ö.L., 1991. İşlenmiş Türk Çaylarının Kaliteleri Üzerinde Araştırma. Gıda. 16(3):201-208.

    2. ARTIK , N. ve POYRAZOĞLU,E.S., 1994. Kastamonu Sarımsağının (Allium sativum L.) Kimyasal Bileşimi. Gıda. 19(1): 3-9.

    3. ARTIK,N., POYRAZOĞLU,E.S.ve AKBULUT,M., 1996. Türk Elma Suyu Konsantrelerinin L-Laktik Asit Düzeyleri Üzerine Araştırma. Gıda. 21(1):41-48.

    4. AKBULUT,M., ARTIK,N.and POYRAZOĞLU,E.S., 1996. The Effect of Activated Carbon Application on Organic Acid Content in Apple Juice Concentrate. Flüssieges Obst. 6:232-236.

    5. ARTIK, N., KAVALCI, B. ve POYRAZOĞLU, E.S., 1997. Diyet Reçeli Üretiminde Kullanılan Tatlandırıcı Kombinasyonlar. Standard Dergisi. 415:102-108.

    6. AKBULUT,M., ARTIK,N. ve POYRAZOĞLU,E.S., 1997. Elma Suyu Konsantresi Üretiminde Kullanılan Aktif Kömürün Organik Asitlerde Oluşturduğu Değişimin Enzimatik Yöntemle Belirlenmesi. Gıda Sanayi. 50:52-56.

    7. KARKACIER,M., POYRAZOĞLU,E.S., ARTIK,N.ve VELİOĞLU,S., 1999. Kuru Dut (Morus alba) Ekstraksiyonunun Kinetiği. Gıda. 25(5): 343-348.

    8. ARTIK, N., POYRAZOĞLU, E.S.ve KARKACIER, M., 1999. Mesir Macununun Kimyasal Bileşimi. Standard Dergisi. 447: 91-98.

    9. KADAKAL,Ç., ARTIK,N., ŞİMŞEK,A., POYRAZOĞLU,E.S.ve KÖKSAL,G., 2001. Domates ve Domates Ürünlerinde Yeni Bir Kalite Parametresi : Ergosterol. Standard Dergisi. 484:55-58.

    10. KADAKAL,Ç., POYRAZOĞLU,E.S., ARTIK,N. ve YEMİŞ,O.,2001. Kırmızı Biberlerde Acılık ve Renk Bileşikleri. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 7(3):359-366.

    11. ARTIK, N., POYRAZOĞLU, E.S., ŞİMŞEK,A., KADAKAL, Ç.ve KARKACIER, M., 2002. Enzimatik Yöntemle Bazı Sebze ve Meyvelerde Nitrat Düzeyinin Belirlenmesi. Gıda. 27(1):5-13.

    12. POYRAZOĞLU,E.S., VELİOĞLU,S. ve ARTIK, N., 2002. Bazı Fenolik Asitlerin, Antosiyanin Pigmentlerinin ve Bunların oluşturdukları Kopigmentlerin Antioksidan Etkilerinin Belirlenmesi. Gıda. 27(2): 93-98.

    13. POYRAZOĞLU,E.S. ve gürses,Ö.L., 2002. Çay Deminin Bileşimine Etkili Bazı Faktörler Üzerinde Araştırma. Gıda Mühendisliği Dergisi. 8(17):38-45. (Bu yayın doktora tezinden üretilmiştir).

    14. Kadakal, Ç., Nas, S., poyrazoğlu, E.S.VE şimşek, A., 2003. Elma Çürüklük Düzeyinin Elma Suyunun Patulin ve Fumarik Asit Düzeyine Etkisi. Gıda. 28(3):259-266.

    15. POYRAZOGLU, E. VE ARTIK, N., 2009. Konserve işleme teknolojisi ve gıdalarda kullanılan ambalaj malzemeleri. Standard. Ekonomik ve Teknik Dergi. Y/48.N/561. 100-110s.

    16.N. Artik, E.S. Poyrazoglu, N. Konar, “Gıda Dondurma İşlemi ve Ekipmanları”, Standart, 547: 19-23 pp., 2007.   

    17.N. Artik, E.S. Poyrazoglu, N. Konar, “Dondurulmuş Gıda Standartlarımız”, Standart, 547: 76-90 pp., 2007.

    18.N. Artik, E.S. Poyrazoglu, N. Konar, “Dondurulmuş Gıda ve Gıda Güvenliği”, Standart, 547: 97-99 pp., 2007

    19.N. Konar, E.S. Poyrazoglu, K. Demir, I. Haspolat, N. Artik, "Fitoöstrojenler: Bitkisel Kaynaklı Östrojenik Bileşikler", Karaelmas Fen ve Mühendislik Dergisi ,  1(2):69-75 pp., 2011

    20.N. Konar, I. Haspolat Kaya, E.S. Poyrazoglu, K. Demir, "Alzheimer Hastalığı ve Beslenme", Gıda Mühendisleri Odası Dergisi , 34:45-51 pp., 2011

    21.N. Konar, I. Haspolat Kaya, E.S. Poyrazoglu, K. Demir, N. Artik, "A Review on Supercritical Fluid Extraction (SFE) of Lycopene From Tomato and Tomato Products", Karaelmas Fen ve Mühendislik Dergisi 2(1):69-75 pp., 2012

    7.6. Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler

    1. ARTIK, N., POYRAZOĞLU, E.S., KARKACIER, M., 1998. Türkiye’nin Gıda Maddeleri Açığı ve Karşılanması. Türk Tarımında Yeni Ufuklar Sempozyumu. Sempozyum Kitapçığı 85-100s.

    2. ARTIK, N., POYRAZOĞLU, E.S., 1998. Meyve ve Sebze İşleme Sanayii. 2000’li Yıllara Doğru Tarımsal Sanayilerimizin Gelişimi ve Ziraat Mühendislerinin Bu Sektördeki Yeri Sempozyumu. Sempozyum Kitapçığı 91-121s.

    3. ARTIK, N., POYRAZOĞLU, E.S., 1998. Dondurarak Muhafazanın Gıda Sanayindeki Gelişimi. 2000’li Yıllara Doğru Tarımsal Sanayilerimizin Gelişimi ve Ziraat Mühendislerinin Bu Sektördeki Yeri Sempozyumu. Sempozyum Kitapçığı 139-159s.

    4. ARTIK, N., POYRAZOGLU, E.S., 2010. Geleneksel Gıdalar ve Geleneksel Gıda Mevzuatı. Proceedings of the 1st International Symposium on “traditional Foods From Adriatic to Caucus”. Tekirdag. Turkey.

    5.N. Konar, F.S. Bayraktar, N. Artik, 3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu konferansı dahilinde "Proceedings" bildiri kitapçığındaki "Üzüm Pekmezinde Yapılan Hilelerin, Fenolik Bileşik, Organik Asit Dağılımı ve C13 Analizi İle Belirlenmesi", 16-22 pp., Konya, Türkiye, 10-12 Mayıs 2012.

    6.I. Haspolat Kaya, N. Konar, E.S. Poyrazoglu, N. Artik, TGDF Gıda Kongresi dahilinde “Abstract Book” bildiri kitapçığındaki “Genetik Modifikasyon: Tüketici Tutum ve Algısı”, pp. 4,  Antalya, Türkiye, 12-14 Kasım 2103. (Poster Bildiri)

    7.I. Haspolat Kaya, N. Konar, E.S. Poyrazoglu, N. Artik, TGDF Gıda Kongresi dahilinde “Abstract Book” bildiri kitapçığındaki “Genetik Modifikasyon ve Akademisyenler”, TGDF pp. 3,  Antalya, Türkiye, 12-14 Kasım 2103. (Poster Bildiri)

    8.N. Konar, I. Haspolat Kaya, E.S. Poyrazoglu, N. Artik, TGDF Gıda Kongresi dahilinde “Abstract Book” bildiri kitapçığındaki “Sokak Sütü – Kim, Neden, Niçin?”, TGDF pp. 5,  Antalya, Türkiye, 12-14 Kasım 2103. (Poster Bildiri)

    9.B. Ozhan, N. Konar, E.S. Poyrazoglu, N. Artik, TGDF Gıda Kongresi dahilinde “Abstract Book” bildiri kitapçığındaki “Partikül Büyüklüğü ve Konçlama Süresinin Sütlü Çikolata Fiziksel ve Reolojik Özellikleri Üzerindeki Etkisi”, TGDF pp. 21,  Antalya, Türkiye, 12-14 Kasım 2103. (Poster Bildiri)

    7.7. Diğer yayınlar

    1.       Patent (Buluş Sahibi): Nohut (Cicer arietinum)’dan Fitoöstrojenik Bileşiklerce Zengin Gıda Takviyesi Üretim Yöntemi (TPE 2015/00344 – Başvuru)

    7.8. Uluslararası atıflar

    Web of Science bilgilerine göre uluslar arası hakemlerce taranan hakemli dergilerdeki yayınlarına 407 atıfı bulunmaktadır (23.06.2015).

    8. Ulusal & Uluslararası Projeler

    1.Geleneksel Türk Gıdalarının Endüstriyel Ölçekte Üretimi, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) 98K120710 (Tamamlandı), Yardımcı araştırıcı

    2.Elma Suyu Üretiminde Farklı Durultma Tekniklerinin Patulin ve Bazı Kalite Kriterlerine Etkisi, Tübitak TOGTAG-2049 (Tamamlandı), Yardımcı araştırıcı

    3.Bazı Doğal Bileşiklerin Antioksidan Etkilerinin Belirlenmesi, Ankara Üniversitesi Araştırma Fonu, 98-11-12-02 (Tamamlandı), Yardımcı araştırıcı

    4.İşlenmiş Türk Çaylarının Aromatik Bileşim Unsurlarının Belirlenmesi, Tübitak, TARP 2542 (Tamamlandı), Yardımcı araştırıcı

    5.Türk Fındıklarının Fenolik Bileşim Dağılımı ve Kavurma Prosesinde Değişimi, Ankara Üniversitesi Araştırma Fonu, 2001-07-11-047 (Tamamlandı), Yardımcı araştırıcı

    6.Üzüm Suyu ve Konsantresinde 5-Hidroksimetilfurfural (5-HMF) Oluşum Kinetiğinin HPLC ile Hesaplanması, Ankara Üniversitesi Araştırma Fonu, 2002-07-11-056 (Tamamlandı), Yardımcı araştırıcı

    7.İşlenmiş Türk Çaylarında İşleme Yöntemi, Çay Sınıfı, Sürgün Dönemi ve Rakımın Fenolik madde Dağılımı Üzerine Etkisi,  Ankara Üniversitesi Araştırma Fonu, 2002-07-11-061 (Tamamlandı), Yardımcı araştırıcı

    8.Balların fiziksel, Kimyasal Özellikleri ve Antimikrobiyel Aktiviteleri Üzerine Araştırma, Ankara Üniversitesi Araştırma Fonu, 2003-07-45-022  (Tamamlandı), Proje yürütücüsü

    9. Ayvada Taze Olarak Soğuk Koşullarda Muhafazaya Alınmış ve Reçel Olarak İşlenmiş Ürünlerde Kalite Özellikleri Üzerine Bazı Ön Uygulamaların ve Genotiplerin Etkilerinin Belirlenmesi, Tübitak (Tamamlandı), Yardımcı araştırıcı

    10.Türk Zeytinyağlarının Fenolik Yapılarının ve Bazı Önemli Kriterlerinin Belirlenmesi, Tübitak. Tamamlandı. Yardımcı araştırıcı

    11.Pistacia terebinthus spp. terebenthus (Menengiç) Yağının Spray Dryer Tekniği ile Mikro-Enkapsülasyonu Yönteminin Geliştirilmesi ve Farklı Gıda Modellerinde Kullanım Olanaklarının Araştırılması, TAGEM, Araştırmacı, 2015-2017.

    12.Sokak Sütü Tüketim Nedenleri ve Düzeyinin Araştırılması. Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projesi, Araştırmacı, 2012 – 2013.

    13.Genetiği Değiştirilmiş Gıdalara  Genel Tüketicilerin ve Akademisyenlerin Bakış Açı ve Eğilimlerinin Belirlenmesi. Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projesi, Araştırmacı, 2012 – 2013.

    Bazı Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Kullanımı İle Fonksiyonel Meyve Suyu ve Nektarlarının Geliştirilmesi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı – TAGEM, Araştırmacı, 2011 – 2014.

    14.Farklı Hidroliz Yöntemleriyle Bazı Sebzelerden Elde Edilen Fitoöstrojenlerin HPLC ve  GC-MS İle Belirlenmesi. Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projesi, Araştırmacı, 2009 –

    9. İdari Görevler

    Bölüm Başkan Yardımcılığı: Gıda Mühendisliğiğ Bölümü Bölümü, Ankara Üniversitesi

    Enstitü Müdür Yardımcılığı. : Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü (Mart 2012 – Temmuz 2013)

    Bölüm Başkanlığı: Gıda Mühendisliği Bölümü, Siirt Üniversitesi

    Rektör Yardımcılığı (devam ediyor), Siirt Üniversitesi

    10. Bilimsel ve Mesleki Kuruluşlara Üyelikler

    Bazı Gıda Mühendisliği Dergilerine ve Gıda Mühendisliği Odasına üyeliği bulunmaktadır.

    11. Ödüller

    1. TÜBİTAK Yayın Teşviki (Sekiz Adet)

    12.Son iki yılda verdiğiniz lisans ve lisansüstü düzeydeki dersler için aşağıdaki tabloyu doldurunuz.

    Çay İşleme Teknolojisi

    Gıda Biyokimyası

    Enerji ve Kütle Denklikleri

    Enstrümental Analiz

    Gıda Mevzuatı

     

     

     

.
www.siirt.edu.tr © 2013, Siirt Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı.

Adres: Güres Caddesi 56100 Siirt/Türkiye
Telefon: +90 (484) 223 12 24 - 223 17 39 Fax: +90 (484) 223 19 98
 E-Posta: siu@siirt.edu.tr
Web:
www.siirt.edu.tr