2024 YKS Kapsamında Spor Bilimleri İçin Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) Kayıt Duyurusu

Değerli Öğrencilerimiz;

 

Üniversitemizi tercih etmenizden dolayı sizleri kutlar, öğrenim hayatınızda başarılar dileriz. Kesin kayıt sırasında ve  sonrasında  sizlere yardımcı olacak işlemlerin bir özeti aşağıya çıkarılmıştır.

 

Üniversite Kesin Kayıt Tarihleri:

  

 Yüz yüze Kayıt Tarihleri                                     : 15-21 Ekim 2024

 

 

  

I. ÜNİVERSİTEYE GELEREK YÜZ YÜZE KAYIT İŞLEMLERİ

 

 

1.  Kesin Kayıtlar:  15-21 Ekim 2024 tarihleri arasında Üniversiteye gelerek yüz yüze kayıt yapacaklardır. Kayıt süresinde kayıt yapmayanlar kayıt hakkını kaybedeceklerdir.

 

2.Üniversiteye kayıt yapmaya gelen öğrenciler yanlarında lise diplomasının aslı veya onaylı örneği ile askerlikle ilişkileri olmadığına dair askerlik belgesi ibraz edeceklerdir.

Askerlikle.İlişkisiz.Belgesi  2002 ve.daha.önceki yıllarda doğmuş erkek adaylar için ilgili belge askerlik şubelerinden veya e-devlet üzerinden  alınacaktır. 2002 ve daha sonraki yıllarda doğmuş adayların yazılı beyanına dayanılarak işlem  yapılacaktır.

 

 

  

3. 2024 YKS Kılavuzunda yer alan yükseköğretim programlarında aynı anda örgün iki ön lisans veya iki lisans programına kayıt yaptırılamayacağına ve eğitime devam edilemeyeceğine ilişkin 19.12.2013 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul kararı uyarınca, durumları bu açıklamaya uyan adaylar halen kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumundan ilişiklerini kesmedikleri takdirde yeni yerleştirildikleri yükseköğretim programına kayıt yaptıramazlar. Söz konusu kararlar öğrencilerin ÖSYS tercih ve yerleştirmelerinde herhangi bir programa yerleştirilmesine engel değildir. Durumları aşağıdaki bentlerden birine uyan adaylar için uygulanmak üzere;

    a) 1111 sayılı Askerlik Kanunu hükümlerine ve bu konuda Millî Savunma Bakanlığınca yayınlanan prensip emirlerine göre askerlik hizmetlerini erteletme hakkını kaybedenler,

 


4. Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarında, önlisans programında veya lisans programlarında mezun aşamasında olup staj, bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2024 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

 

Yüz Yüze Kayıt için İstenen Belgeler

1.     2024 YKS sonuç belgesi ve 2024 ÖZYES Yerleştirme belgesi.

2.     Adayın mezun olduğu okuldan aldığı diplomanın aslı veya yeni tarihli geçici Mezuniyet belgesi.

3.     Nüfus Cüzdan fotokopisi.

4.     İkametgah Belgesi.

5.     Askerlik durum belgesi.( Erkek adaylar için)

6.     2 Adet fotoğraf. (4,5*6 ebadında son altı ayda çekilmiş.)

7.     Milli Sporcu lisansı, belgesi (Milli Sporcular için )


NOT:  Kesin Kayıt işlemi yapıldıktan sonra öğrenci belgesi ile birlikte resmi sağlık kuruluşlarından alınacak tam Teşekküllü Heyet Raporu (Zorunlu.)

  

II. KAYIT YERİ ADRESİ VE TARİHLERİ

 

Kaydı Yapılacak Programın Adı

Kayıt Adresi

Kayıt Tarihi

Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu

Kezer Yerleşkesi Kampüsü

15-21 Ekim 2024

 

III.MUAFİYET İŞLEMLERİ

Daha önce bir başka yükseköğretim programında öğrenim gören öğrenciler, muafiyet için İlgili Yüksekokul Öğrenci İşlerine transkript ve ders içerikleri ile birlikte en geç  28 Ekim 2024 günü mesai bitimine kadar başvuru yapmaları gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

 

  

IV.İLETİŞİM

Üniversitemizi kazanan öğrencilerin kayıtla ilgili sorunları görüşmek için aşağıda belirtilen telefon numarasından ilgili Akademik Birimle iletişimde bulunacaklardır.

 

Telefon Santral : 0484 212 11 11

 

 

SERHAT NAS (0484) 212-1111 / 3559
Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
11 Ekim 2024